torsdag 22 januari 2015

Semmelwraps

Just nu kan man läsa om den nya trenden Semmelwraps i många social medier. Och jag vill naturligtvis inte vara sämre, hahaha...Om jag hinner i helgen så ska jag baka ett gäng och ge bort till semmelälskare.

Foto: miaohrn.wordpress.com

Recept: Mattias Ljungberg - Recept.nu
Om du klickar på länken ovan följer även en film med receptet som visar hur du bakar dessa.




Ingredienser

Mandelmassa

  • 400 g mandelmassa
  • 100 g skalad riven mandel
  • 0,5 msk kardemumma

Fördeg

  • 400 g vatten
  • 100 g mjölk
  • 60 g jäst
  • 500 g vetemjöl

Vetedeg, fortsättning

  • 750 g vetemjöl
  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 10 g kardemumma
  • 7 g salt
  • 1 st ägg






  1. Fördeg
    Lös jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt vila i rumstemperatur i 30 min.
  2. Vetedeg, fortsättning
    Blanda alla ingredienser utom saltet med fördegen. Blanda degen väl i ca 8 minuter i maskin med krok. Saltet tillsätts sista minuten.
  3. Låt degen vila i ca 10 minuter.
  4. Dela upp degen i 60-70 g stora bitar.
  5. Rulla runda bullar och låt bullarna stå i 30 minuter under en handduk.
  6. Kavla ut degen till runda mycket tunna plattor ca 20 cm i diameter. Om det är jobbigt att kavla så kavla i lite åt gången i omgångar.
  7. Baka av på ca 240 grader (OBS! helt beroende på ugnstyp) i ca 3 minuter. Degen ska kunna vikas utan att spricka så du får prova dig fram.


Foto: Aftonbladet.se

Lyckat till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar