lördag 16 november 2013

Glöggsås

På min "halv 8 hos mig" middag bjöd jag på en supergod sås som serverades till Hasselbackspotatis, Oxfilé Tournedos och sallad.

Receptet hittade jag på en blogg och tyckte att det lät spännande.
 

Glöggsås, 4 port

2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl Morberg glögg
2 msk kalvfond
1 buljongtärning italiensk ört
Svartpeppar
Salt

GÖR SÅHÄR : 
Använd en tjockbottnad kastrull och smält smöret. Dra kastrullen från plattan och vispa ner vetemjölet. Slå på grädden och vispa till en slät sås. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt övriga ingredienser. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme ca 15-20 min. Smaka av.

Lycka till!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar