onsdag 15 juni 2016

Rabarberkladdkaka

Ingela hade bakat en supersmarrig rabarberkladdkaka åt möhippegänget.
Jag säger bara MUMS!



Receptet kommer från tidningen Hembakat

ca. 12 bitar
150 g smör
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
2 dl vetemjöl

Garnering
250-300 g rabarber
ca 2 msk strösocker
ev. florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 18 grader
Smält smöret i en kastrull
Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop till en slät smet
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23 24 cm i diameter
Skala rabarbern och skär den i längder, dela dem på mitten
Strö socker över rabarberbitarna
Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten
Grädda kakan mitt i ugnen i 20-30 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt svalna i formen
Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering.
Servera gärna med vispgrädde eller glass.

Lycka till!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar