lördag 19 mars 2016

"Löjromspizza"

Mums filibabba vilken god förrätt!

























Pizzadeg eller 4 mini tortillabröd till 4 portioner.
(Vi hade tyvärr ingen pizzadeg så vi bytte till tortillabröd istället.)
Riven västerbottenost
Creme Fraiche eller Smetana
Löjrom
Dill
Gräslök
Svartpeppar
Citronklyftor

Om du använder pizzadeg så kavla den tunn. Riv över ett lager med västerbottenost och baka i ugnen på 250 C i ca 5-10 minuter, tills osten smält och pizzan fått fin färg. Tortillabrödet gräddas i 200 C i ca 5-10 min. Tag ut pizzabottnen ur ugnen och låt svalna lite. Klicka på Cream Fraiche, löjrom och finhackad rödlök. Strö över dill, gräslök och avsluta med ett stänk grovmalen svartpeppar. Servera gärna en citronklyfta till löjromspizzan.

Läste i något recept att de lagt löken i vattenbad en liten stund (för att den inte skall vara så stark) men det hoppade vi över... och någon hade lagt in löken i lag innan servering...

Jag provade receptet med varsin slice men det var på tok för lite...

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar