torsdag 4 december 2014

Pannacotta?

Hej Solstråle!
Hoppas att allt är bra.

Jag funderar på att slänga ihop en pannacotta till helgen, har aldrig gjort det tidigare. Nu har jag tittat runt på nätet efter något bra recept och föll för två olika sorter, Ahlgrens bilar pannacotta och pepparkakspannacotta.

Recept o foto: kungsstina.devote.se

Ahlgrens bilar pannacotta


Ingredienser (till 6 pers):
6 dl vispgrädde
1 påse ahlgrens bilar
röd och grön karamellfärg

1. Värm 2 dl grädde i en kastrull och klipp ner 25 vita bilar. Rör tills bilarna har smält.
2. Sila blandningen och häll upp i 6 glas.
3. Låt stelna i kylen (ca 1 timme).
4. Fortsätt likadant med nästa "lager". Häll i lite rosa karamellfärg till de rosa bilarna och grön karamellfärg (nähe?) till de gröna bilarna. Glöm inte att det ska stelna mellan varje lager! 

 
Recept o foto: matildasmat.se

Pepparkakspannacotta med lingon

Ingredienser
1 dl Gelesocker Multi
5 dl mellangrädde
1 vaniljstång
1 tsk kanel
1 krm nejlika
1 krm ingefära
1 krm kardemumma
Lingon gelé
1 gelantinblad
1 dl lingondricka, utspädd
lingon till servering

Gör så här
Pannacotta
Gröp ur vaniljstången och lägg vaniljstång + frön i en kastrull.
Koka upp alla ingredienser på svagvärme i kastrullen och låt koka i 30 sekunder.
Häll upp pannacottan i serveringsglas och låt stelna i kylen.

Lingongelé
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Värm 1 dl lingondricka och lägg i avrunna och urkramade gelantinblad.
Rör tills gelantinet smält.
Häll i resten av lingondrickan.
Häll försiktigt över gelen på pannacottan och låt gelen stå i kylen ca 1 timme och stelna.

Servera med lingon och njut!

Om det inte är svårt så kanske jag gör båda...

Önskar dig en härlig torsdag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar