fredag 28 mars 2014
Äppel päppel paj
Hade några äpplen som jag var tvungen att ta hand om och det blev en smulpaj med äpplen,
5 st äpplen
socker
kanel
100 g smör
1 dl socker
1 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
Äppelröra
Skala äpplen och skär i bitar lägg dem i en bunke tillsammans med socker och kanel. Låt äppelblandningen dra i minst 30 minuter. (jag hade mina i drygt ett dygn)
Smulpajsdeg
Blanda smör, socker, mjöl och vaniljsocker i en bunke så att den är "smulig" inte en fast klump.
Smörj en pajform med smör, häll i äppelblandningen och smula över smulpajsdegen. Grädda i 175C i ca 30 minuter.
Låt svalna lite och servera gärna vaniljvisp eller glass till.
Lycka till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar