Recept och bilder kommer från Jennys Matblogg, där ni även hittar andra smarriga recept och veckomenyer.
Syrensaft
Det här behöver du :
50 blomklasar av lila bondsyrén
2 kilo strösocker
2 1/2 liter vatten
30 gram citronsyra
2 citron
2 kilo strösocker
2 1/2 liter vatten
30 gram citronsyra
2 citron
( en vaniljstång )
Gör så här:
Skölj blomklasorna i vatten och rensa så att du bara har de små syrenblommorna kvar.
Koka upp socker och vatten ( och eventuellt en vaniljstång ) och rör tills allt sockret har löst sig, ta bort från plattan och rör ner citronsyran och rör om.Lägg skivad citron och syrenblommorna i en djup kastrull och häll över det heta vattnet, sätt på ett lock och låt svalna.Ställ sedan in i kylskåpet och låt stå i tre dagar. Rör om morgon och kväll så att alla ingredienser blandar sig. Tredje dagen är den färdig , sila den - och häll upp i vackra flaskor.
Skölj blomklasorna i vatten och rensa så att du bara har de små syrenblommorna kvar.
Koka upp socker och vatten ( och eventuellt en vaniljstång ) och rör tills allt sockret har löst sig, ta bort från plattan och rör ner citronsyran och rör om.Lägg skivad citron och syrenblommorna i en djup kastrull och häll över det heta vattnet, sätt på ett lock och låt svalna.Ställ sedan in i kylskåpet och låt stå i tre dagar. Rör om morgon och kväll så att alla ingredienser blandar sig. Tredje dagen är den färdig , sila den - och häll upp i vackra flaskor.
Lycka till!
Till Maggan, Ullis och Yvonne, eller någon annan vän, om ni gör syrensaften kanske jag kan få provsmaka ett glas.
Till Maggan, Ullis och Yvonne, eller någon annan vän, om ni gör syrensaften kanske jag kan få provsmaka ett glas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar