Foto: miaohrn.wordpress.com |
Recept: Mattias Ljungberg - Recept.nu
Om du klickar på länken ovan följer även en film med receptet som visar hur du bakar dessa.
Ingredienser
Mandelmassa
- 400 g mandelmassa
- 100 g skalad riven mandel
- 0,5 msk kardemumma
Fördeg
- 400 g vatten
- 100 g mjölk
- 60 g jäst
- 500 g vetemjöl
Vetedeg, fortsättning
- 750 g vetemjöl
- 200 g smör
- 200 g socker
- 10 g kardemumma
- 7 g salt
- 1 st ägg
Gör så här
- Fördeg
Lös jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt vila i rumstemperatur i 30 min. - Vetedeg, fortsättning
Blanda alla ingredienser utom saltet med fördegen. Blanda degen väl i ca 8 minuter i maskin med krok. Saltet tillsätts sista minuten. - Låt degen vila i ca 10 minuter.
- Dela upp degen i 60-70 g stora bitar.
- Rulla runda bullar och låt bullarna stå i 30 minuter under en handduk.
- Kavla ut degen till runda mycket tunna plattor ca 20 cm i diameter. Om det är jobbigt att kavla så kavla i lite åt gången i omgångar.
- Baka av på ca 240 grader (OBS! helt beroende på ugnstyp) i ca 3 minuter. Degen ska kunna vikas utan att spricka så du får prova dig fram.
Foto: Aftonbladet.se |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar